Young Potential Weekend

Voor en door Young Potentials

Technisch sterk ontwikkeld vanuit de opleiding ingenieurswetenschappen, maar hoe sterk zijn je soft skills ontwikkeld?

Kan je op dat essentiële gebied in de professionele omgeving nog werken?
Schrijf je dan in voor de 11e editie van het Young Potential Weekend georganiseerd door een team Young Potentials van ie-net jongeren, in samenwerking met partners en professionele externen.
 

Het Young Potential Weekend

ie-net jongeren brengt jonge ingenieurs over heel Vlaanderen op een laagdrempelige manier samen.
Hierbij wordt veel belang gehecht aan het verruimende karakter van het evenement. Zo steunt het Young Potential Weekend op drie pijlers: netwerken, essential soft-skills training en ontspanning.

Via de eerste pijler brengen we jullie, ingenieurs en Young Potentials, - uit verschillende disciplines - met elkaar en met bedrijven in contact.
Op deze manier willen we jullie de kans geven om een sterk netwerk uit te bouwen dat in je professionele leven van belang kan zijn.

De tweede pijler, de soft- skills training, is opgebouwd rond de business case. Hierbij maken jullie kennis met essentiële vaardigheden.
Deze hebben wij als ingenieurs minder in ons curriculum meegekregen, doch het belang van deze is primordiaal om door te groeien in je professionele carrière.

De derde pijler zorgt voor een gezond evenwicht tussen inspanning en ontspanning. Deze wordt ingevuld door een cultureel-culinaire belevenis op zaterdagavond gevolgd door een ontspannende avond te Brussel.

Met deze drie pijlers zorgen we er voor dat het Young Potential Weekend 2019 alweer een evenement wordt dat traditiegetrouw lovende feedback mag ontvangen van de meer dan 50 deelnemers.
 

Doelpubliek

Young Potentials richt zich op jonge en ambitieuze ingenieurs (in spe) tot en met 35 jaar jong met een eerste werkervaring en studenten in hun laatste jaar master.