Editie 2016

SprekerOnderwerp
Anton MaesVeranderingsmanagement: een benadering vanuit de organisatiepsychologie
Greet PipijnEmotionele Intelligentie in de Praktijk
Wim De BruyckerPriority Management werkt!
Katja SoorsJe persoonlijkheid kleurt je communicatie!
Patrick JordensInspirerend motiveren
Joke Bosch - VDABSolliciteren, hoe doe je dat? | Eigen stoef stinkt (niet)

Veranderingsmanagement - Een benadering vanuit de organisatiepsychologie

Anton Maes

Verandering is de echte constante in onze organisaties. We worden allemaal geconfronteerd met een razendsnelle evolutie van de technologische en economische realiteit. Stilstaan is achteruitgaan. We worden gedwongen om onszelf constant in vraag te stellen. De veranderingstrajecten volgen elkaar in hoog tempo op. In dit proces botsen we vaak op weerstand. De leden van de organisatie willen niet mee, ze ervaren angst en zien de toegevoegde waarde niet.

Tijdens deze geanimeerde en interactieve sessie, deelt veranderingsmanager en organisatiepsycholoog Anton Maes met u zijn ervaringen met de do’s en dont’s van het veranderingsmanagement. Hij vertelt over de maatschappelijke context, illustreert het belang van de psychologische beleving, legt de link met de waarden in de organisatie, toont aan hoe visieontwikkeling het proces kan versnellen en zoomt in op de kracht van perceptie, informatie en motivatie. Anton legt de link met de organisatiepsychologie en verklaart waarom het zo moeilijk is om gedrag in een organisatie te veranderen. De sessie wordt geïllustreerd met talrijke voorbeelden uit de dagelijkse consultancypraktijk. Er wordt gewerkt met praktische voorbeelden uit zowel de privésector als de overheid.

Op het einde van deze sessie bent u zelf in staat om beter met het veranderingsproces in uw organisatie om te gaan. U krijgt een aantal praktische handvaten die u in staat zullen stellen om het verloop van een veranderingstraject in te schatten en bij te sturen. U bent vertrouwt met de principes van de stakeholderanalyse en krijgt een aantal handige tips om over verandering te communiceren.

www.brainmove.be

back to top


Emotionele Intelligentie in de Praktijk

Mevrouw Greet Pipijn Executive Coach/Trainer, brengt op een inspirerende wijze praktische inzichten om op een emotioneel intelligente manier niet alleen professioneel succesvol te zijn maar ook het leven van je dromen te verwezenlijken. Ondertussen is het zelfs wetenschappelijk bewezen dat geluk en succes ‘maakbaar’ zijn, dus een LEVENSKUNST is! Zoals in haar boek “Durf te leven!” beschrijft ze in deze werkwinkel met praktische tips thema’s als zelfkennis, omgaan met kritiek, bouwen aan zelfvertrouwen, enthousiasme, zelfverantwoordelijkheid, doelen stellen en balans in je leven bereiken, luistervaardigheden, empathie, authentiek en verbindend leiderschap...

Zij spreekt vanuit 29 jaar bedrijfservaring, eerst in de verkoop, dan als kantoorhouder in het bank- en verzekeringswezen. Ze richtte in 2002 het EMOTIONELE INTELLIGENTIE INSTITUUT (B) op met accent op emotionele intelligentie, communicatie en leiderschap.

Ze is de auteur van “Durf te leven” en “Een wijs bedrijf”.

Ze is professionele spreker voor talrijke organisaties in binnen- en buitenland.

www.emotioneleintelligentie.be

back to top


Priority Management werkt!

Wim De Bruycker is zaakvoerder van Priority Makers en kwam al vaker naar de Young Potential events. Als je niet wil gemotiveerd worden met passie dan blijf je beter weg! Zijn “eigen” presentatie maakt je wakker. Hij rijkt tools aan waarmee je direct aan de slag kan.

’s Avonds klaar wat je ’s morgens van plan was. En zo hoort het.
De workshop Priority Management WorkingSm@rt+ is wereldtop op het gebied van persoonlijke organisatie en resultaat boeken. De workshop is een actieve beleving waar je vooral wordt gemotiveerd en geholpen om jouw dagelijkse acties op te pakken met gegarandeerd resultaat. Een hoge work/life balance, meer controle, meer rust in je hoofd en minder stress zijn de resultaten die je gegarandeerd behaald.
Help, ik verzuip in mijn e-mails!
Hoe overleef ik de e-mail zondvloed.
Priority Management WorkingSm@rt
De Pareto-principes in de praktijk. Leer beslissen!

www.prioritymakers.be/

back to top


Je persoonlijkheid kleurt je communicatie

Katja Soors is zaakvoerder van Coaching@Work. Deze interactieve workshop gaat dieper in op je persoonlijkheid en hoe je deze het beste kan inzetten tijdens je communicatie.

Elke professional beseft dat een goede communicatie bijdraagt tot een betere onderlinge verstandhouding.

Door meer inzicht te krijgen in introverte en extraverte communicatievaardigheden kan je efficiënter samenwerken wat zowel jezelf, het team als de hele organisatie ten goede komt.

Door bewust om te gaan met dit persoonlijkheidskenmerk creëert men verbinding, laat men een zelfzekere indruk na en neemt men beslissingen die gedragen worden door alle betrokkenen.

Tijdens deze workshop:

  • Leer je de introverte en extraverte persoonlijkheid kennen.

  • Ontdek je de aandachtspunten bij communicatie tussen introverte en extraverte personen.

  • Stap je buiten met een aantal tips om je manier van communiceren hierop aan te passen.

  • Word je meer gewaardeerd voor de manier waarop je omgaat met de voorkeuren (introvert/extravert) binnen je bedrijf.

www.coachingatwork.be

back to top


Inspirerend motiveren

De impact van een organisatie staat of valt met de motivatie van haar mensen. Dit geldt zowel in het bedrijfs- als in het verenigingsleven. Neem deel aan deze training en:
  • krijg inzicht in de factoren die motivatie beïnvloeden;
  • leer deze factoren bij jezelf en anderen ontdekken.
Patrick Jordens koppelt in deze training enkele sleutelconcepten over motivatie aan de praktijk van de deelnemers. Tijdens deze training benut hij zijn ervaring met leiding geven aan vrijwilligers, professionele medewerkers en externe stakeholders.

Joke Bosch is Teamleader Jobcoaches bij VDAB en zal binnen deze workshop twee onderwerpen aansnijden. 

Solliciteren, hoe doe je dat?
Wat heb je nodig om goed te kunnen (beginnen met) solliciteren? Hoe pak je de verschillende stappen aan? Daarbij zal er ook uitgebreid gefocust worden op de aandachtspunten op sociale media.

Eigen stoef stinkt (niet)
Ontdek hoe je jouw meerwaarde in de verf zet. Wat zijn je sterke punten? Wat kan je minder goed? En kan je daar een voorbeeld van geven? Dat zijn vaak terugkerende vragen tijdens een sollicitatiegesprek. Een juist antwoord geven is niet altijd evident. Wat doe je als je weinig ervaring hebt? Wat zijn je competenties en hoe vertaal je die helder naar de werkgever?