Editie 2014

Workshops

Persoonlijkheidstesten en valkuilen bij een assessment

HAYS - Cindy Van den Hoecke, consultant , Recruiting experts in Engineering & Technologie

De workshop omvat 2 thema's :

Persoonlijkheidstesten, toegevoegde waarde voor de sollicitant
een presentatie van de persoonlijkheidstesten die Hays inzet bij het selecteren van kandidaten
F2F persoonlijke bespreking van de testresultaten (persoonlijkheidstest)

Assessmentcenter : valkuilen
definitie en kadering
groepsoefening valkuilen

Daarnaast krijgen alle deelnemers aan het Young Potential Weekend de kans om hun persoonlijkheid beter te leren kennen dankzij onze partner Hays.
Kort na je inschrijving ontvang je een persoonlijke link naar een specifieke persoonlijkheidsvragenlijst. Indien je deze vragenlijst invult kan je tijdens het weekend feedback krijgen van één van de consultants van Hays.
Deelnemers aan deze workshop zullen hun antwoorden zeker in detail bestuderen.

www.hays.be


Essential skills - de verplichte hobbies van een ingenieur

Hans Van Heghe (Voorzitter ie-net)

Naast techniek zijn er andere skills noodzakelijk voor de ingenieur.
Spontaan denkt men aan social skills.  Dit is echter maar een deel van de bijkomende verplichte hobbies voor de ingenieur.

De belangrijkste deeldomeinen:
• Mensen; 
we werken met mensen, begrijpen we ze voldoende, wat drijft een mens, hoe omgaan met cognitive distance, met verandering …

• Kennis-economie; 
wat is het, vergrijzing, generatiekloof, wat betekent dit voor onze toekomst, IPR, hoe omgaan met innovatie, …

• Engagementen; 
als bedrijf of als individu gaan we die aan, meestal vastgespijkerd in contracten of losse afspraken, …

• Communicatie; 
mondeling of geschreven, beeld of tekst, al gedacht aan: terminologie, doelpubliek, kunnen we schrijven, hergebruik, niveaus van uitdieping, …

www.ie-net.be


Bent U een geboren leider of lijder?

Ingrid Ghys en Inge Huygen

Laat je niet vertellen dat u niet kunt leiden.
Je gedrag bepaalt of je leidend bent.
Menselijk gedrag is gebaseerd op wie je denkt te moeten zijn. Het wordt bepaald door je conditionering, overtuiging en denkpatronen en is voor 90% onbewust.

Iedereen heeft ook een eigen best fit leiderschapsstijl en het komt erop aan deze te ontdekken en ten volle te benutten.

Uit deze interactieve workshop haal je:
• Hoe je je bewust kan zijn van je gedrag in de omgeving
• De verschillende leiderschapsstijlen en jouw voorkeur leiderschapsstijl
• Situationeel leiderschap: Model Hersey and Blanchard
• Weten wanneer je welke rol en leiderschapsstijl kan aanwenden
• Afstemmen van uw leiderschapsstijl met de organisatiedoelstellingen
• Coachen op resultaat en groei: het GROW model

Liv’it is een consultancy organisatie met als corebusiness het begeleiden van zowel bedrijven als individuen tijdens periodes van transitie.

Op persoonlijk vlak ondersteunt Liv’it je wanneer je met vragen zit zoals: “Zit ik nog op het goede carrièrepad ? Hoe kan ik mijn persoonlijke effectiviteit professioneel verhogen en meer successen behalen? Hoe kan ik mijn stress beheersen en mijn privé balans op een acceptabel niveau krijgen? “ Je leert de facetten kennen die het leven een stuk aangenamer te maken.

Op bedrijfsniveau werkt Liv’it vnl. aan het synchroniseren van (bestaande of vernieuwde) bedrijfsprocessen met de menselijke aspecten van het bedrijfsleven. Beide partners verkregen hun kennis door meer dan 25 jaar te werken met teams en individuen in bedrijven. 70% van hun cliënteel is ingenieur.

www.livit.be


Goed kiezen geeft kracht

Thea Bombeek

Je maakt de hele dag door keuzes, bewust of onbewust. Sommige beslissingen geven een goed gevoel, bij andere blijf je steeds twijfelen. Kiezen en beslissen kan een moeilijke klus zijn. Keuzes worden, nu veel meer dan vroeger, in vraag gesteld en herdacht. Het is allemaal complexer geworden en het is niet altijd evident om er je weg in te vinden.

Begeleid door Thea Bombeek krijg je tijdens deze workshop een realistische kijk op wat kiezen en beslissen is. Je krijgt er sleutels aangereikt die je helpen om beslissingen te nemen in trouw aan jezelf. Thema’s die aan bod komen:
• Hoe verloopt een beslissingsproces?
• De invloeden op een beslissingsproces
• Goede beslissingen nemen: overdacht of impulsief maar steeds trouw aan jezelf
• Een goede beslissing leren nemen

Thea Bombeek is voormalig voorzitter van de International Coach Federation Belgium. Ze is Professional Certified Coach en erkend coach en vormingswerker van PRH-International. Zij is geaccrediteerd in MBTI. Zij volgde opleidingen rond personal development en voltooide haar coachingsopleiding bij PRH. Zij behaalde een master in HR en ging aan de slag als zelfstandig bedrijfscoach. Verrast en overtuigd van de effectiviteit van de PRH-methode is zij voltijds bezig met het doorgeven van deze methode. Zij is vooral sterk op vlak van o.a. global leadership development, loopbaanbegeleiding en coaching op identiteitsniveau.

www.winnerresources.be


Public Speaking [Engels]

Lars Sudmann

Lars Sudmann is een inspireerende, award-winning en certified spreker/trainer met meer dan 10 jaar diepgaande ervaring in het toespreken van en trainen van diverse soorten publiek. Hij is vijfvoudig Belgisch en eenmalig Europees kampioen in Public Speaking van het gerenomeerde Toastmasters International. Meermaals werd hij gevraagd op grote Europese events, waaronder TEDx. Hij wordt ook door menig internationaal bedrijf en organisatie geconsulteerd voor verbetering van performance en communicatie in management, strategie en finance. Momenteel focus hij zich vooral op hoe werkelijk terug een menselijke en betrokken ervaring te maken van virtuele communicatie en presentatie binnen de bedrijfswereld.
Lars heeft een universiteitsopleiding in business administration (Aachen University of Technology) en social sciences and psychology (Hamburg University).

www.lars-sudmann.com


SmartReading®

Peter Plusquin

SmartReading® is meer dan snellezen alleen. Het doel van deze kennismaking in de vorm van een workshop is niet alleen sneller lezen, maar ook beter onthouden, creatiever denken en (nog) meer plezier krijgen in het lezen. SmartReading® is een leesmethode die de logica van de linkerhersenhelft efficiënt combineert met het beeldend vermogen van de rechterhersenhelft. Daardoor is het mogelijk om in plaats van 250 woorden makkelijk 1000 tot 2500 woorden per minuut te lezen.
Volgende items komen aan bod: de werking van het brein, leesovertuigingen en andere leesremmers, plus enkele technieken die supersnel lezen mogelijk maken.

Peter Plusquin is efficiency Trainer, Auteur van ‘SmartReading - lees een boek per uur’ en Co-founder van CoachCaféLeuven, een maandelijkse bijeenkomst waar een collega gastspreker gedurende 2u zijn/haar expertise op het vlak van coaching komt toelichten in de vorm van een interactieve lezing of workshop. Tevens ook de bezieler van EnneaDrives, een coaching- en trainingsmodel gebaseerd op het Enneagram.

www.gedu.be